Mikä on Kynsikkään?

Ajatus omasta kissasta alkoi kypsyä mielessäni joskus vuoden 2010 aikana ja varsin pian huomasin haluavani kissanäyttelyihin ja rotukissan.

Tutustuin ensimmäisen kerran brittikissoihin kunnolla helmikuussa 2013 kun Oulussa, Koskelan Valolla, oli POROKin järjestämä esittelynäyttely. Aiemmin olin selannut Kissaliiton rotukuvauksia ja tullut siihen tulokseen että britit olivat aika kauhean näköisiä. Olisin halunnut pyhän birman. Paikalla ei kuitenkaan ollut yhtään birmaa ja kun avopuolisoni kiinnostui briteistä, menin aavistuksen vastahakoisenakin katselemaan nuorta sinistä brittiä, joka vei jalat alta ulkonäkönsä ja luonteensa puolesta.
Pian olimme tutustumassa rotuun kasvattajan luona ja Olli, ensimmäinen brittimme, muutti meille syys-lokakuussa 2013. 

Britit veivät mennessää ja oma kasvattajanimeni hyväksyttiin marraskuussa 2017 ja minulla oli pitkään vain siitoskolleja. Vuosi 2022 toi tähän maailmaan ensimmäiset Kynsikkään omat pennut. <3

Minulle on tärkeää että kissat elävät kodissa perheenjäseninä, joten pentueita ei tule syntymään usein, koska suurimpaan osaan kodeista ei mahdu kovin montaa kissaa kerralla. Minulle britti on luonteeltaan ystävällinen ja kiltti seuralainen, joka rakastaa tehdä asioita yhdessä ihmisensä kanssa ja osallistua arkipäivän elämään. Näyttelyt ovat minulle rakas harrastus joissa käyn ilokseni ja sellaisten kissojen kanssa jotka niihin luonteensa puolesta soveltuvat. Haluan kasvattaa terveitä ja rodunomaisia kissoja.

Kissalamme sijaitsee Kajaanissa, mutta meidät voi tavata eri puolilta Suomea näyttelyistä kun se on mahdollista.

Huom! Kollimme eivät ole käytössä paperittomille naaraille, enkä myy pentuja ilman sukutaulua.
Rotukissalla kuuluu on aina olla paperit. 

Syntyneen pennun rekisteröinti maksaa kasvattajalle +30e(!!!) muiden terveys-, rokotus- ja mikrosirutuskulujen päälle.  

Kuvassa IP GIC FI*Ullukan Pyrypoika "Patu" TessaLV:n kuvaama. Kiitos Ullukan kissalalle upeasta pojasta!

© 2021 Kissala | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita